Ons buitenverblijf
Geplaatst op 23 juni 2020

Ons buitenverblijf 

Het hebben van een overkapping in je tuin is met de verwachte hittegolven op komst geen overbodige luxe. Wij zitten er bijna het hele jaar, heerlijk in de herfst bij een vuurtje met een dekentje. In de zomer drink is daar mijn eerste bakje koffie lekker in de ochtend zon. De rest van de dag zit ik daar heerlijk koel in de schaduw.

S’avonds is het heerlijk voor een borrel, kopje thee… whatever. En ja we hebben er ook een koelkast voor de koele drankjes. Komt er een zomerse plensbui zitten we lekker droog en wordt het wat frisser dan zitten we hier wat warmer en beschutter. Hou bij het maken van zo’n overkapping rekening met de functie die je eraan wil geven en de plek. Onze overkapping staat met de open kant op het oosten, dus de zon komt daar heerlijk op. De rest van de dag is daar de schaduw.

Er staat een oude bank uit ons huis, wat gekleurde kratjes als tafel, een kleed, wat poefjes en 2 hangstoelen. Aan de wanden hangen souvenirs van onze reizen en de afscheiding is gemaakt van oude tuinhekjes die ik meenam bij mijn ouders. De wanden zijn geschilderd en er liggen altijd andere kussens op de bank .Het is allemaal vrij low budget. Alleen het dak wil ik nog bekleden aan de onderkant met riet. Het is eigenlijk een woonkamer buiten. Nu de kinderen wat groter worden is het ook voor hun een heerlijke chillplek om met vriendjes rond te hangen. Dus ik denk dat wij deze zomer buiten zitten en worden verbannen😉.

Op zoek naar nog een plek in onze tuin voor een andere overkapping, dan met buitenkeuken en lange tafel om heerlijk te eten en na te tafelen uiteraard met borrel. Ik zie weer een mooi klusprojectje aankomen! Kan ik je helpen met de styling van jou overkapping of met het inrichten van je tuin neem dan contact met mij op! Je weet waar ik bij warm weer uithang 😉