Verzamelwoede
Geplaatst op 8 december 2021
Verzamelwoede

Verzamelwoede

Ineens ontstaat er zomaar uit het niets weer een nieuwe verzameling. Zonder dat ik er bewust mee bezig ben. Zo staat mijn huis vol met dieren in allerlei vormen. Ik had het geeneens door totdat iemand mij erop attendeerde. Van konijnen tot luipaarden en hertjes tot beren. Ik heb een complete dierentuin en het staat en hangt onopgemerkt inderdaad door het hele huis.

Ineens zie ik dat ik ook portretten ben gaan verzamelen. Glazen flessen die ik gebruik als kandelaar. Aardewerk vazen (verzamel ik al heel lang) en de bordjes zijn ook een verzameling die eigenlijk zomaar uit het niets is ontstaan. De bordjes ben ik voor de vorm gaan mixen met Storytiles gewoon ook omdat deze tegeltjes onweerstaanbaar zijn.

Woekerende plant

En om nog maar niet te spreken over mijn planten in huis, zo snel geteld zijn het er bijna 60. Ik wissel vaak met vriendinnen stekjes uit. Dit is inmiddels dus ook een behoorlijke verzameling geworden... die het huis door woekert.

Onbewust verzamelen

Zo gaat dat vaak met verzamelingen, uit het niets ontstaat ineens een verzameling. Eigenlijk heel onbewust, tenminste dat heb ik dan blijkbaar… Het is toch best raar als je daarover nadenkt. Wat maakt het dat je je ineens aangetrokken voelt door een bepaald iets zonder dat je het zelf door hebt.

Geen huis zonder verzameling

Ik kan mij ook geen huis voorstellen zonder ergens een uit de hand gelopen verzameling. Dat vind ik altijd heel intrigerend, wie, wat, waarom iemand iets verzameld. Of ben ik daarin de enige? Want als ik naar de foto kijk vrees ik dat ik ook kussens verzamel.

Zakelijke opdrachtgevers