Hittegolf! Niks nieuws onder de zon of toch wel?
Geplaatst op 5 augustus 2020

Hittegolf! Niks nieuws onder de zon of toch wel?

Nu ik deze blog schrijf regent het en is het fris. Dat terwijl het vorige week nog boven de 30 graden was en we ons huis uit zweette. Met de opwarming van de aarde staan ons steeds meer hittegolven te wachten en de vraag ik hoe houden we ons hoofd koel. Ten eerste houdt alles overdag dicht, dus ramen, deuren , gordijnen etc. Wat nog beter is om de zon echt buiten te houden m.b.v. zonnewering, screens, rolluiken en markiezen en buiten jaloezieën. Ook wel genoemd buitenzonnewering.

Ook schaffen met zijn allen airco’s aan van inbouw, tot mobiele airco’s. Maar wist je dat je op platte daken ook witte dak bekleding kunt krijgen welke de zon reflecteert? Het heet Cool R dak coating , het is sterk reflecterend en zorgt voor min een temperatuurverschil van 10 graden. Zo is het ook een oplossing om in je tuin te zorgen voor enige verkoeling door het plaatsen van bomen en struiken welke zorgen voor permanente schaduw. Aangezien het in de stadstuinen veel warmer is dan buitenaf.

Dus meer groen zorgt ook voor verkoeling en is ook nog eens goed voor ons woonmilieu. Dus houdt je hoofd koel en geniet! Neem een duikje, schenk jezelf een lekker koel drankje in en gooi s’avonds alles lekker open!

Kan ik jou helpen de indeling van je huis of tuin, zodat je lekker koel kan zitten? Plan dan een gratis intake in.