Het bijzondere jaar 2020
Geplaatst op 23 december 2020

Het bijzondere jaar 2020

We gaan de kerstdagen in en voor je het weet is het al weer oud en nieuw! Vroeger werd ik met oud en nieuw altijd emotioneel. Ik keek vooral achteruit en kon het jaar moeilijk loslaten. Ik vond het een waardeloos feest waarbij je verplicht leuk en gezellig moest doen. Maar naarmate je ouder wordt veranderd je blik en nu denk ik er eigenlijk helemaal niet meer over na. De datum verandert, we gebruiken een ander jaartal; dat is alles. Vooruitkijken en door!

2020 is buitengewoon makkelijk om los te laten, en toch ook een jaar om bij stil te staan. Een jaar waarmee ik zó klaar ben door dat virus, maar waar ik ook probeer terug te kijken op de mooie dingen. Op wat ik heb geleerd, op wat het heeft gebracht en waar ik mee verder wil.

2020 was voor mij het jaar…
…van het ontwerpen van de Ronald McDonald huiskamer op de kinder- en tienerafdeling van Medisch Spectrum Twente. 
…waarin ik de samenwerking aanging met een architect.
…waarin we na veel wikken en wegen nog steeds in hetzelfde huis wonen.
…van het thuiswerken en mijn eerste online sessies.
…waarin ik de lockdown heb ervaren als een welkome rustperiode waarin we als gezin veel hebben gewandeld, gekletst en spelletjes hebben gedaan.
…waarin ik mijn site liet ombouwen en koos voor een nieuw logo (nog heel even wachten mensen!)
…van elke vrijdag dansend het weekend inluiden en kleine borrels met vrienden.

…waarin ik mijn site liet ombouwen en koos voor een nieuw logo (nog heel even wachten mensen!)
…van elke vrijdag dansend het weekend inluiden en kleine borrels met vrienden. 
En denkend aan dit laatste word ik toch nog een beetje emotioneel. Want het was ook het jaar waarin we mondkapjes gingen dragen, we afstand moesten houden en festivals en feestjes (kerstmiddag in het centrum van Enschede 😥) niet doorgingen. En dat écht samenzijn mis ik enorm: de liefde, de knuffels, de dansavondjes… Want uiteindelijk is dat waar het om draait in het leven toch?

Dus voor iedereen de beste wensen én heel veel knuffels gewenst voor 2021! 💗