Een jaar later...
Geplaatst op 14 april 2021

Een jaar later, na de eerste Lockdown

Ik las toevallig mijn blog van deze week van vorig jaar waar mijn eerste online pitch een feit werd. Een pitch voor een plan dat door Corona nooit meer van de grond is gekomen. Hoe hebben jullie dit jaar ervaren?

Mijn werk kwam die maanden erna behoorlijk stil te liggen en er heerste een soort angst voor het onbekende virus. We zaten letterlijk opgesloten in eigen huis en tuin. Wij met ons eigen gezin moesten er gewoon samen het beste van maken. Het thuiswerken , het thuisonderwijs. Boodschappen doen werd ineens een spannende onderneming. En ik voelde me bijna een crimineel als ik per ongelijk buiten op straat met iemand stond te kletsen.

Er heerste een rare sfeer, waar iedereen bijna bang was om elkaar aan te kijken. Mijn eerste klant na deze volledige lockdown vond ik zelfs een beetje spannend. Wat als ik moet hoesten, of per ongeluk te dicht bij kwam? Na een jaar zijn we eigenlijk bijna volledig gewend aan deze rare situatie. We schudden geen handen meer en de 1,5 meter is bijna iets normaals. Tegelijkertijd hebben ook heel veel mensen ineens de waarde van hun gezin en het thuis zijn in gezien. Ze verbouwen en klussen er heel wat af.

Dus ja, elk nadeel heeft zijn voordeel Wat is mis zijn de onverwachte bezoekjes, feestje, borrels, festivals, de horeca, vakantie in het buitenland en gewoon lekker een dagje kringloopjes af, lekker dingen kunnen voelen en zien, i.p.v. het online shoppen. Gewoon heel veel mensen tegelijk zien en spreken, samen weer te kunnen dansen tot diep in de nacht. Lekker eten en drinken in een andere omgeving en elkaar weer ouderwets knuffelen ! Dus ik ben nu wel klaar met dat virus!