Roodbosch blog week 29 doe eens gek
Geplaatst op 20 juli 2021

Doe eens gek!

Vlak jezelf eens uit op de muur, gooi een bal op de muur in je hal, fluoresceer het raam kozijn.


Speel met kleur

Soms heb ik zoveel zin om dingen aan te passen en allerlei kleuren in huis te halen. Teveel ideeën, te weinig tijd. En soms doodgewoon geen zin, maar met kleine schilderklusjes heb je vaak al groots effect. Een plank of een kastje in een accent kleur, of simpel met kleuraccenten gaan werken in je accessoires. Een streepje hier een ruitje daar. Of schilder al je aardewerk potten in 1 kleur. Speel met kleur, dat maakt het juist spannend! Als je het niet wat vindt schilder je het zo weer over.

Helemaal los

Als ik eenmaal mijn oude schilders kloffie aan heb ga ik meestal helemaal los. Vlakje op de muur, verfje op de tafel, wandkastje en zelfs de muren buiten moeten er dan aan geloven. Ik merk wel dat ik steeds uit een soort vast kleurpallet kies waardoor eigenlijk alle kleuren telkens in het hele huis weer terug komen op een andere manier. Maar ik ben gek op lekkere felle uitschieters in neon tintjes of in een felle kobaltblauw. Mijn schuur is mijn kleurenmagazijn. Voor hele kleine verfklusjes zoals bv. pootjes van een bankje, gebruik ik wel eens een @Flexa kleurentester, dan bestel ik er gewoon een aantal in verschillende kleuren. Eigenlijk zou ik deze het liefste allemaal willen hebben, want ja, ik ben dol op kleur!

Experimenteer

Verassend ook om in je eigen huis te zien wat dezelfde kleur op de muur doet met Noorder en zuiderlicht. Waar die ene kleur erg mooi is in een donkere hoek, kan dezelfde kleur heel anders uitpakken in een lichte hoek, En soms moet je gewoon ook dingen uitproberen. Dus experimenteer erop los als je dat durft. En kom je er niet uit? Bel mij dan voor een kleuradvies in jou huis. Dan kijken we samen welke kleuren in jouw ruimte het mooiste uitkomen en matchen met de rest!