De donkere dagen voor kerst
Geplaatst op 1 december 2021

De donkere dagen voor kerst

Bah ik vind er niks aan dat het de hele dag zo donker is in huis. De dag begint en eindigt met de lampen aan. Tijd voor een kerstboom met heel veel lampjes!

Maar stiekem vind ik die kerstboom maar een sta in de weg. Het wordt er zo rommelig van. Ik vind het zo poeha gedoe die kerst. Overal in huis branden kaarsjes en staan kandelaars. Ik heb zoveel kaarsen dat ik wel 3 winters vooruit kan. Ik zet dan de hele tent op de kop om het in kerstsfeer te brengen. Alleen een boom vind ik dan ook maar zo karig.

Het liefst zou ik gewoon met kerst lekker op vakantie gaan naar een huisje dat al helemaal is ingericht met kerstboom en al. En vergeet daarbij niet de brandende kaarsjes, een warm dekentje en een knisperend haardvuurtje. De spelletjes en chocomelk staan klaar en voor de deur is een ijsbaan met allerlei warm lekkers.

Geen rommel

En als we dan na de kerst weer naar huis rijden kom ik in een huis zonder naalden en kerst zooi. Geen eeuwige kerst haakjes en glitters die een jaar later nog onder de bank liggen. Ik hou heel erg van de warmte en gezelligheid, maar stiekem verlang ik ook weer na een huis zonder kerstboom.

Liever voorjaar

Maar weet je wat ik het allerfijnst vind aan kerst? Dat de het de dagen erna alweer ‘s avonds ietsje langer licht blijft. Ik ben zo geen winter mens. Geef mij maar het voorjaar en de zomer, met lekker veel daglicht! Dan zet ik liever de kaarsjes buiten in de tuin op een warme zomeravond.