Wat is dat eigenlijk, een brainstormsessie?
Geplaatst op 9 december 2020

Wat is dat eigenlijk, een brainstormsessie?

In de keuken van Wout en Wendy creëerden we een sfeervolle keukenbar. Een fijne plek voor een snel ontbijt of een rustig kopje thee met een boekje. En tijdens het koken blijf je gezellig in contact met je gasten. Zie je het al voor je? Het kan zijn dat jij je interieurdroom helder voor ogen hebt, maar dat je nog niet in actie bent gekomen. Voor Wout en Wendy maakte ik een compleet interieurplan, maar misschien heb jij juist behoefte aan tips en suggesties waarmee je snel zelf aan de slag kan. In dat geval is een brainstormsessie wat voor jou. Maar wat is dat eigenlijk, een brainstormsessie?

Waar te beginnen?

Je wilt de slaapkamer aanpakken en weet niet waar te beginnen. Je hebt een prachtige open kast, maar loopt vast bij het inrichten ervan. Je hebt geen idee hoe je het antieke kastje van oma een plek in je interieur geeft. Tijdens een brainstormsessie kun je me werkelijk álles vragen op interieurgebied. Jouw probleem of vraag is het startpunt. Het kan gaan over een specifieke ruimte, maar ik kan ook het hele huis met je door. Tip: Zet voor de sessie al je vragen op papier zodat we de tijd goed kunnen benutten. 'Welke muurkleur past in de woonkamer?', 'weet je een adres voor een origineel tapijt?', 'hoe kan ik het gezelliger maken in huis?', 'hoe brengen we onze verschillende smaken bij elkaar?', en ga zo maar door. Geen moeilijkheid of wens is mij te gek!

Over de brainstormsessie

De brainstormsessie duurt 2 uur en plannen we bij je thuis. Naar aanleiding van je vraag denk ik met je mee over de mogelijkheden. Om goed bij je aan te kunnen sluiten stel ik (kritische) vragen. Bijvoorbeeld over hoe je de ruimte gebruikt of wilt gaan gebruiken. Of het mooi of praktisch moet zijn (het liefst allebei natuurlijk!). Over wat moet blijven en wat weg mag. Over wat je irritaties zijn en waar je blij van wordt 😊. Ik laat je ook kiezen uit verschillende meegebrachte stalen van kleuren, stoffen, behang, etc. Dit zo nodig afzonderlijk van je partner, in het geval je (wat betreft het interieur) niet op een lijn ligt met elkaar, of denkt te liggen... Ik vind het fantastisch om te zien dat er áltijd overeenkomsten zijn!

Creatieve ideeën en oplossingen

Tijdens de brainstormsessie draag ik gelijk creatieve ideeën en oplossingen aan. Ik geef ik je kleuradvies, styling- en/of shoppingtips. Ik geef raad over de indeling en doe aanbevelingen voor je verbouwing of nieuwbouwwoning. Eventueel maak ik een schets of schuiven we gelijk met meubels en/of accessoires. Eigenlijk is het heel divers, geen enkele sessie is hetzelfde. Soms zijn we na afloop klaar, soms zijn er meer stappen nodig. Of je vraag nu klein of groot is, we komen altijd tot een plan! Wil je een brainstormsessie met me plannen? Neem dan contact met me op. 

Zakelijke opdrachtgevers