Interieurstyling voor Particulieren

Het huis moet een goede basis zijn om van te genieten en tot rust te komen. (zie projecten particulieren) .
Een verandering in je interieur zit soms in kleine dingen,  iets wat je zelf niet meer ziet omdat je er al een tijdje woont. 
Ik kijk net dat stapje verder en ervaar dat de meeste mensen net dat zetje lef nodig hebben of teveel dingen leuk vinden en niet meer kunnen filteren. 
Mijn doel is om zoveel mogelijk te werken met bestaande middelen en persoonlijkheid aan te brengen in je interieur.
Ik zoek graag de spanning op in materiaal, kleurgebruik, oude en nieuwe meubels en de indeling. 
Voor elk budget een passende oplossing bieden, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen. 
Ik neem je mee in dit gehele proces door goed naar je te luisteren, erachter komen waar het werkelijk om gaat.

Wil je kennismaken met Roodbosch interieurstyling, plan dan een

MIJN EIGEN HUIS

Meer over mijn eigen huis in de VT Wonen van september 2016.

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

HILDE EN BARRY

Opdracht:

Hilde en Barry zochten hulp bij het inrichten van hun nieuwe woning waar ze in mei 2020 de sleutel van krijgen. Uit hun huidige woning verhuist bijna niks mee. Ze willen een gehele nieuwe frisse start met een compleet plan van de beneden verdieping. Inmiddels zijn ze begonnen met het inkopen van al hun nieuwe spullen van de shoplijst en ze kunnen niet wachten om hun nieuwe woning te mogen gaan inrichten n.a.v. dit plan. Als verjaardag cadeautje gaf Barry onlangs Hilde nog een stylingplan voor hun eigen slaapkamer.

(Zie makeover slaapkamer)

Hilde en Barry

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

ANNEMIEKE EN SANDER

Sander en Marloes stuurden me deze mail:

We willen graag onze benedenverdieping aanpakken van onze jaren ‘30 woning. Muren stuken, houtwerk opnieuw lakken, alle hoekjes met dingetjes eens in lijn, muren goed aankleden etc etc. We kunnen dat niet alleen en jouw stijl lijkt ons zeker aan te spreken. Wil je eens langskomen? :-)
N.a.v. onze intake hebben we samen besloten het in fases te gaan aanpakken.
We zijn gestart met een moodboard en een kleurenplan met een kleine shoplijst voor wat nieuw aan te schaffen meubilair en verlichting.
Als deze fase is opgeleverd gaan we het samen stijlen. Alles op de goede plek aan de muur etc. etc.

Foto’s volgen nog ….

Annemieke en Sander

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

WENDY EN WOUT

Opdracht:

Over een tijdje is ons nieuwbouwhuis dan eindelijk klaar. Oplevering wordt verwacht eind mei.
Leuk zo’n nieuw huis, maar met de inrichting konden we wel wat hulp gebruiken. We hebben zelf wel wat ideeën toch wisten we niet goed hoe we daar een geheel van moesten maken. Tot we Marloes vonden. Haar enthousiasme en creativiteit werkte aanstekelijk en ze begreep meteen welke stijl wij leuk vinden. Ze maakte moodboards , handige plattegrondjes en een shoplist zodat we zelf meteen konden gaan shoppen. Wij zijn heel blij dart Marloes ons geholpen heeft en ik kan haar van harte aanbevelen"

Wendy en Wout

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

SUSAN EN MARTIN

Opdracht:

Susan en Martin  zijn afgelopen zomer in hun nieuwbouw huis getrokken en nu het stof wat gedaald is, zijn ze op zoek naar een interieurarchitect die hun kan kan helpen om net wat meer sfeer te geven aan hun inrichting. Het huis heeft veel potentie en dat laten ze nu allemaal liggen. In eerste instantie zoeken ze inrichtings- en kleuradvies voor de hal en woonverdieping (keuken, woonkamer).

Susan en Martin

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

JOSE

Opdracht:

Voor Jose en haar 3 zoons mocht ik een ontwerp maken voor de benedenverdieping met vide. Ze gaan verhuizen van een huis naar een appartement waar we goed met de ruimte om moeten gaan. Ik ken Jose van een eerdere opdracht die ik voor haar mocht doen en ik weet dat ze niet bang is voor kleur en dol is op vintage. Het behang uit het vorige huis (mijn eerdere opdracht) kon mee verhuizen. Deze werd op de enorme wand geplaatst van 5 meter hoog. De tegenoverliggende wand werd een urban jungle met ladder (uiteraard). Verder moesten er veel meubels worden hergebruikt uit het vorige huis.

Dit was een mooi uitdaging die erg geslaagd is!

Jose

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

MARIEKE EN ARENT

Opdracht:

Voor Marieke en Arent die een nieuwbouwwoning kochten mocht ik een voorstel maken voor de wanden, inspiratie geven over wat nieuw meubilair en verlichting. De raambekleding hebben we samen geshopt op locatie. De maatwerkkasten die ik voorstelde zijn in de maak. Ik heb ondertussen al de nodige foto’s van hun ontvangen, het wachten is nog op de kasten die in de maak zijn.

Marieke en Arent

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

MARJOLEIN EN HENK

Opdracht:

Marjolein en Henk kochten een nieuwbouw huis in Hengelo. Deze wordt na de zomer opgeleverd. Ze zijn 6 jaar samen en hun kinderen zijn al de deur uit. Zoals ze dit zelf beschreven, willen ze nu eindelijk samen een volwassen huis. De uiteenlopende smaken van beide was hierin een mooie zoektocht.

Ik heb onwijs van jullie genoten!
En kom na de oplevering graag op de koffie om het geheel te bewonderen.

Marjolein en Henk

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

ERWIN

Opdracht:

Voor Erwin en zijn 3 zoons mocht ik een echt mannenhuis inrichten.
De liefde voor muziek van Erwin hebben we een mooi plekje gegeven met een ware muziekwand. Voor de jongens werd er een speelpodium voor het raam gemaakt met opbergplek.
Erwin is met zijn vorige huis ook al bij me geweest. Ik wist welke spullen er mee verhuisden en kreeg verder de vrije hand.

Erwin 

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

MENDY EN GERT

Opdracht:

Wij hebben een bestaande woning uit 2000. We willen onze benedenverdieping (woonkamer en keuken) graag herinrichten. Beide zijn nu met een tussenwand gescheiden van elkaar. Onze gedachten gaan uit naar het samenvoegen van beide ruimtes. Verder moeten wanden, vloer, raamdecoratie, plafonds, verlichting en overig interieur aangepast worden. Graag zouden wij een afspraak maken om te kijken wat Roodbosch daarin voor ons kan betekenen . Met Mendy en Gert maakte ik een afspraak voor een intakegesprek om de situatie en de mogelijkheden van hun benedenverdieping te bekijken. Ze waren erg enthousiast over mijn ideeën en gingen verder onderzoeken welke aanvragen ze in moesten dienen om de eetkamer uit te breiden en wanden te laten verwijderen. N.a.v. ons gesprek wordt er een 2e datum geprikt om alles in gang te zetten en maak ik een interieurplan voor hun benedenverdieping. Er komt een nieuwe plattegrond met indeling, een maatwerkkast wordt getekend en een goed verlichtingsplan. Voor de wanden zoek ik kleuren uit en een wand groot behang (waar ze erg verrast over zijn)De raambekleding en een shoppinglijst voor meubilair wordt ook toegevoegd. April 2018 gaat de verbouwing starten en alles alles is afgerond, laat ik uiteraard het eindresultaat zien.

Mendy en Gert

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

MARJOLEIN EN CHRIS

Opdracht:

Marjolein en Chris kwamen bij me voor een geheel interieurplan. Ze hebben 2 kinderen van 2 en 4 jaar en hebben veel rondslingerend speelgoed (zoals ze het zelf noemden) Hun wens is meer rust en licht, meer eenheid en betrokkenheid van woonkamer bij eetkamer, en meer opbergruimte voor het speelgoed. Nav de intake kwamen we bij hun stijl, licht Scandinavisch met pastel. Hiermee ben ik aan de slag gegaan. Ik ontwierp een maatwerk kast waar al het speelgoed in kan, met bakken op wielen. Deze kast dient tevens als tv kast en heeft een bankje en een kinderspeelhoek. Er gaat een deur uit in de eetkamer voor meer ruimte, en meer zicht op de tuin. Er moest een keuze gemaakt worden voor een nieuwe vloer, een goed verlichtingsplan, de kleuren voor de wanden en een shoplist voor een nieuwe eethoek, fauteuil en accessoires.
Het plan is inmiddels opgeleverd, en ze zijn inmiddels druk aan de slag.

Marjolein en Chris

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

DANIËLLE EN MIKE

Opdracht:

Danielle en Mike hebben 2 dochters en wonen in een prachtig huis wat reeds is uitgebouwd maar nog niet naar hun tevredenheid. Alles is in wit en grijstinten geschilderd, wat een prima basis is maar ze missen warmte en gezelligheid. Ze hebben moeite met het kiezen van kleur en kopen allemaal kleine losse accessoires die uiteindelijk geen plek vinden. Ze hebben mooie maatwerkkasten laten bouwen, maar wat zet je er in? Het mag allemaal iets spannender. Ik maakte voor hun een uitgebreid plan, met voorstel voor een haard in de woonkamer met een dichte maatwerk kast onder de tv en een bankje. Er is een verlichtingsplan gemaakt en shoplijsten voor meubilair en de accessoires. Er wordt met kleur op de wanden gewerkt die gaan zorgen voor meer warmte, maar het geheel blijft rustig. Ook gaan we kleur toevoegen in de accessoires.

Daniëlle en Mike 

Foto verbonden met tekst rechts

NYNKE EN MATHIJS

Opdracht:

Nynke en Mathijs en hun 2 katten wonen in hun eerst samen gekochte huis vanuit hun studententijd. Ze wonen er al en aantal jaar en zijn er met de meubels die ze nog hadden in getrokken. Het huis oogt vrij donker, door de donker grijze muren en de wat te zware meubels. Alles mag eruit en ik ga aan de slag met een plan. Beide hebben ze een voorliefde voor vintage en muziek (platen) ze reizen graag en willen wat meer kleur en licht in hun huis. En er moet voldoende opbergruimte komen voor hun boeken en platen. Uiteraard wordt er met de keuze voor de nieuwe meubels rekening gehouden met de katten. In het plan neem ik de keuken ook mee door deze meer te betrekken bij het geheel. Er komt hier een ontbijt bar en extra opbergruimte en nieuwe greepjes aan de keuken kastjes. En in een donker huis is het erg belangrijk om goed te kijken naar je verlichtingsplan.
Het ontwerp werd erg enthousiast ontvangen en ze zijn er mee aan slag gegaan.

Nynke en Mathijs

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

ESTHER EN OLAF

Opdracht:

Esther en Olaf wonen in een prachtige jaren 30 woning met hun zoontje Abel. Ze bellen me voor en plattegrond. Ik spreek met hun af voor een intake.  In hun huis zie ik dat al het meubilair op elkaar staat, het oogt vrij zwaar en donker.  De gehele woonkamer wordt niet gebruikt, en de haard die prominent aanwezig hoort te zijn is verstopt tussen de banken. Waardoor deze bijna niet opvalt. In mijn plattegrond neem ik ook het verlichtingsplan mee. En ik maak een shoplijst voor nieuw aan te schaffen meubels en accessoires.  Alles wordt omgegooid en wordt flexibeler ingedeeld met minder zware meubels .Er komt een lekkere hangstoel voor de haard zodat deze ook meer aandacht krijgt en de zithoek wordt uitgebreid. Voor Abel komt er een ruime speelplek (maatwerk) met genoeg opbergruimte. En een tipi tent. De wanden worden in mooie lichte frisse tinten geschilderd. Esther en Olaf zijn nu druk bezig om het plaatje compleet te maken maar zijn al erg blij met het resultaat tot nu toe.

Esther en Olaf 

Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING JOSE EN ERWIN

Opdracht:

Erwin en Jose vroegen mij mee te denken over hun woonkamer.
Ze zijn toe aan nieuwe meubels en verlichting en vinden het geheel te rommelig, te chaotisch en te druk.
Hun wens is meer eenheid, balans rust maar toch met kleur.
Verder zijn ze niet bang voor prints en kleur en hebben een voorliefde voor vintage.
Zo kwamen ze ook bij mij terecht.
Voor Erwin en Jose maakte ik een geheel plan, moodboard, plattegrond, kleurenplan, wandaankleding, verlichtingsplan en shopping lijst.
Hiermee zijn ze zelf aan de slag gegaan.

Jose en Erwin

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING MEREL EN PATRICK

Opdracht:

Merel en Patrick zijn inmiddels bekenden van me en kwamen voor hun 2e huis weer bij mij terecht om hulp in te roepen.
Uiteraard gaan we van deze nieuwe woning weer hun droomhuis maken.
Ze kochten een alleenstaande woning met onwijs veel ruimte en ik mocht meedenken over de woonkamer en de keuken.
Uit de oude woning nemen ze grotendeels alle meubels en verlichting mee.
Ik maakte een geheel plan, hierin nam ik alle wanden, vloeren, de raambekleding, een plattegrond en verlichtingsplan mee.
En er werd een shopping lijst toegevoegd voor de nog aan te schaffen meubels, verlichting en accessoires.
Momenteel wordt er daar nog geklust.
Binnenkort laat ik jullie het eind resultaat zien!

Merel en Patrick

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING ANNY

Begin dit jaar was de tijd rijp voor een totale verbetering van mijn woonkamer. Voor een mooie inrichting kon ik zeker wel hulp gebruiken. Ik keek vaak verlekkerd naar vt wonen en zou wensen dat ze zonder camera mijn woonkamer zouden veranderen. Maar ook in Enschede zijn stylistes die je behulpzaam kunnen zijn en ik kwam via, via bij Marloes terecht. Allereerst kwam ze bij me thuis om de sfeer te proeven en mijn wensen aan te horen. Ik kwam al snel tot de conclusie dat Marloes, mede door haar prettige omgang en de ideeën die ze had, voor mij de juiste persoon was. Met Marloes heb ik zeer uitgebreid mijn kleuren bepaald bij mij thuis aan de hand van vele kleurstalen. Daarna bekeken welk meubilair perse moest blijven (bureau met computer was nog wel een dingetje). Een volledig ingekleurd plan was weldra klaar. Het leek me prachtig. En ze gaf ook goed advies over, structuur en kleur van muren en plafond, vensterbanken halveren, andere deurkrukken enz. Voor de vloer had ik verschillende keramische parketplaten in huis gehaald en kwam ze me adviseren, wat resulteerde in een zeer goede keuze. Marloes is met me meegeweest met het uitkiezen van de meubels en lampen en voor vragen was ze makkelijk benaderbaar. De kleurcombinatie, door de hele kamer heen, is bijzonder harmonieus geworden, daar moet je echt wel kijk op hebben.
Al met al heeft Marloes het hele proces begeleid en is mijn donkere woonkamer veranderd in een licht, droog en niet muf, en MOOI vertrek. 
Het was mij alleen nooit gelukt om dit zo te bewerkstelligen. Van elke, ja elke bezoeker, van jong tot oud, krijg ik complimenten over deze METAMORFOSE. 
Deze credits komen jou voornamelijk toe: bedankt Marloes.

Anny

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING JANINE EN PATRICK

Opdracht:

Janine en Patrick kochten hun huis in Oldenzaal. Een mooi statig alleenstaand jaren 30 huis
Hierbij vroegen ze mij mee te denken over de indeling, kleur, meubels en verlichtingsplan .
We spraken af in hun oude woning in De Lutte, om samen kennis te maken en hun wensen te bespreken.
Wat er aan meubilair mee moest naar hun nieuwe woning werd opgemeten en gefotografeerd.
Er werd besproken welke sfeer hun aansprak, en we reden door naar hun nieuwe woning.
Waar ik alvast de sfeer kon proeven.
Ik ging aan de slag met hun plattegrond, de persoonlijke spullen die mee moesten verhuizen en maakte voor hun een volledig plan.

Janine en Patrick

Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING HARIJATI EN RICK

Opdracht:

Binnenkort ga ik verhuizen en nu wil ik helemaal een nieuwe start maken qua meubels, verlichting, accessoires, etc. (alleen de woonkamer).
Met andere woorden: Ik neem dus bijna niets meer mee uit de huidige woning en wil de woonkamer geheel nieuw inrichten.
Ik wil de woonkamer graag “Industrieel” inrichten en heb al wat ideeën wat betreft meubels en verlichting. Echter kan ik zeker hulp gebruiken om er een harmonieus en sfeervol geheel van te maken.
Hopelijk kun je mij daarbij helpen!
Dus graag advies over:
Kleur muren
Meubels
Verlichting
Inrichting.
Accessoires

Harijati en Rick

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING JOANNE EN BERNARDO

Opdracht:

Via een vriendin van mij ben ik aan jou gegevens gekomen.
Ik zou graag wat advies willen over ons interieur. Dat was de vraag van joanne !
De gehele benedenverdieping mag aangepakt worden. Nieuwe meubels, verlichting, raambekleding en uiteraard alle wanden.
Dit is zeker gelukt!

Joanne en Bernardo

Recensie:

Langzaamaan wordt het super ben weer helemaal verliefd op mijn huis.
We hebben alle nieuwe meubels en ik ben heel erg blij, de kleuren op de muren en schouw zijn ook erg mooi.
We zijn er super blij mee!

Bekijk project
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING ANOEK EN PATRICK

Opdracht:

Na het zien van je eigen huis in vt wonen heb ik meerdere keren je projecten op internet bekeken. Dit spreekt ons erg aan!
Aangezien we van plan zijn de woonkamer aan te pakken lijkt dit ons een goed moment om daarvoor af te spreken. We willen meer kleur meer spanning in huis. Meer zoals jou huis.

Anoek en Patrick

Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING ROOS EN JEROEN

Opdracht:

We wonen nu zo’n 6 jaar in een jaren 30 huis op het Hogeland. We zijn nog steeds super blij met ons huis, maar minder met de inrichting. Toen we hier kwamen wonen waren mijn vriend en ik nog met z’n 2-en, inmiddels hebben we 2 prachtige kinderen van 5 en 1 jaar. Ik denk dat hierdoor je wensen ook wel veranderen, buiten dat ik ben nu veel meer thuis waardoor ik meer waarde hecht aan het gevoel dat het huis ons geeft.
Wat we missen in ons huis is:
• Een stukje persoonlijkheid
• Een samenhang
• De durf om dingen te veranderen
• Kleur
We vinden het belangrijk een huis te hebben waarin geleefd mag worden, waarin we lekker kunnen tafelen, de kinderen fijn kunnen spelen en dat warmte en gezelligheid uitstraalt.
Ik kom vaak genoeg dingen tegen die ik mooi vind, maar ik weet gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Daarbij ontbreekt het mij ook aan overzicht en durf. Ook qua indeling van de ruimtes zitten we een beetje vast, we vinden bijvoorbeeld de doorloop naast de eettafel wat te krap, maar wanneer we hier over brainstormen stranden we vooral in wat allemaal niet kan.

Een tijdje terug ben ik op internet gaan zoeken naar interieuradvies en kwam terecht op jouw website. Jouw manier van werken en de projecten die je hebt gedaan spreken ons ontzettend aan. Wil en kan jij ons hierbij helpen?

Roos en Jeroen

Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING MARIJE EN REMCO

Opdracht:

Marije en Remco vroegen mij mee te denken over een stukje verkoopstyling.
Ze hebben hun droomhuis gevonden en willen zo snel mogelijk hun huidige huis verkopen.
Omdat er in de wijk meerder woningen te koop staan hebben ze mijn hulp ingeschakeld om het huis verkoop klaar te maken. En dat is gelukt!

Voor hun droomhuis hebben ze mijn advies gevraagd bij de sfeer, indeling, kleuradvies en het kiezen van nieuw meubilair.

Marije en Remco

Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING WENDY

Opdracht:

Wendy vroeg me langs te komen in hun woning in Glanerbrug.
Advies aan huis, met een kleurenplan voor de wanden was haar vraag.
Toen ik bij haar thuis was zag ik ook dat de indeling niet lekker voelde, ik heb haar ter plekke tips geven en we hebben kleuren uitgezocht en een behang voor op de wand.Ook was er een verlichting probleem waar we ook ter plekke naar gekeken hebben .
Met deze tips kon ze aan de slag.
Alle tips heb ik voor haar op de mail gezet met een klein moodboard ter inspiratie.

Wendy

Foto verbonden met tekst rechts

WONING LEONIE EN DENNIS

Opdracht:

Op facebook ben ik Roodbosch interieurstyling tegengekomen. Erg leuk! Dennis en ik hebben een andere woning gekocht en nu vragen wij ons af of je eens met ons zou willen meedenken over ons nieuwe interieur.
De woning wordt geheel gestript en is een stuk ruimer dan onze voorgaande woning, Dus we kunnen wel wat advies gebruiken

Dennis en Leonie

Leonie en Dennis
Foto verbonden met tekst rechts

BENEDENVERDIEPING RENATE EN JOS

Opdracht:

Ruim 5 jaar geleden kochten wij dit mooie huis. We besloten gelijk een uitbouw te zetten, zodat er een woonkeuken gecreëerd kon worden. De rest van het huis werd ook aangepakt, plafonds, vloeren en de muren. Destijds hadden we besloten alles neutraal te doen; bijna alle muren fris wit. We waren blij met alle ruimte die we hadden, maar we misten sfeer. Een muur kreeg een andere kleur en we kochten een andere bank. We veranderden een paar accessoires, maar toch bleven we iets missen.

Via het woonblad van VTwonen kwamen we uit bij Marloes. We maakten een kennismakingsafspraak bij ons thuis. Marloes was gelijk enthousiast en kwam met allerlei tips en ideeën. Gaaf! Aan de hand van onze moodboards maakte Marloes een ontwerp, met plattegrond en shoppinglist. Ook een lichtplan werd meegenomen. We durfden het aan: niet stapje voor stapje, maar gelijk de hele keuken en kamer aanpakken! In de tussentijd bleef Marloes met ons meedenken. Zelfs als we in de bouwmarkt stonden en we niet wisten welk soort verf we het beste konden gebruiken: even bellen of een appje naar Marloes, en we konden weer verder.

En zie hier het resultaat. Een gezellige sfeer, modern en warm. Wij zijn blij

Jos en Renate

Renate en Jos