• Home
  • Blog
  • Wat is het fijn om interieurstylist te zijn
Wat is het fijn om interieurstylist te zijn
Geplaatst op 20 februari 2019

Wat is het fijn om interieurstylist te zijn!

Foto verbonden met tekst rechts

Ik word zo blij van leuke klanten, zo ook afgelopen week, deze moet ik even met jullie delen!

Vrijdag had ik brainstormsessie bij Sharon en Bart en hun 2 kinderen, die in een prachtig huis wonen in het buitengebied. Ze mailde me met deze vraag: Graag willen we meer eenheid krijgen in ons interieur, na 2 jaar drastisch verbouwen lopen we een beetje vast. We willen graag tips en advies over hoe we verder moeten. Alles is netjes gestuct en wit geschilderd en er ligt een mooie vloer, een prima basis om mee verder te gaan.
Ze hebben behoefte aan kleur, goede raambekleding (want er zijn enorme raampartijen) een muziekplek, werkplek en kinderspeelhoek.
Bij binnenkomst zie ik een prachtig huis met grote woonkeuken en een woonkamer met allerlei hoeken, een prachtig maatwerkkast en mijn oog valt op allerlei mooie details. Bart en Sharon hebben een geweldige stijl! (in eerste instantie dacht ik ook, wat doe ik hier?)
Maar ik zie ook dat mijn eerste zicht op een rommelige werk- en kinderhoek valt. En dat de woonkamer anders kan worden ingedeeld.
N.a.v. onze intake heb ik al een idee over de raambekleding en hiervoor heb ik al stalen meegenomen. Uiteraard heb ik alle kleurstalen voor de wanden ook bij me.
We kijken eerst naar de functies in de ruimte, mijn conclusie is dat de bank veel te ver van de tv staat, en de zitplek meer om de haard gecentreerd mag worden.
De piano en de rest van de instrumenten, welke nu bij de tv staan, mogen meer ruimte krijgen. Een meer centrale plek in hun huis, zodat er meer mensen aan kunnen schuiven. En er mist een goede opberger voor de rest van de instrumenten. Deze kunnen in een kast onder de vensters zodat men dit tevens als extra zitplek kan gebruiken met landelijk uitzicht, waar de kinderen ook op kunnen spelen en evt. hun Lego op uit kunnen stallen.
De werkplek heeft een grote kast nodig met dichte opberger en de open vakken voor de boeken. Deze komt ook op een andere plek. Deze kast mag kamerhoog, zodat de boekenverzameling mooi in het zicht komt. Verder hebben we het over de verlichting en het toepassen van meer ronde vormen om alle hoeken in dit huis een beetje te verzachten. Behang zoeken we uit voor achter de piano en kleuren voor op de wanden. Er wordt gesproken over de akoestiek, vloerkleden (in ronde vormen) en extra poefjes zodat ze meer flexibiliteit hebben in de zit en muziekhoek.
Na ruim 2,5 uur zijn we allemaal erg enthousiast en ga ik blij naar huis en gaan Bart en Sharon gelijk aan de slag!

En dan deze recensie krijgen, daar doe ik het voor!

Dank je wel Bart en Sharon voor jullie vertrouwen!

"Zeer tevreden na een advies gesprek met Marloes. Na twee jaar verbouwd te hebben in ons huis en muren doorgebroken te hebben, ontstonden er andere ruimtes in ons huis. We hadden hier wel al ideeën over maar nu we aan het echte inrichten toekwamen, liepen we een beetje vast. We hadden teveel ideeën en vonden teveel leuk. Marloes heeft ons erg geholpen door het kaf van het koren te scheiden, ons op weg te helpen met het kleuren pallet en nam meteen stalen mee van gordijnen en liet ons veel inspirerende en bruikbare voorbeelden zien. Vooral heeft ze ons laten nadenken over invulling van de ruimtes en gezorgd dat we onze vaste denkbeelden durfden los te laten. Ze gaf ons een aantal opties en daar zijn we eigenlijk meteen mee aan de slag gegaan. Na het gesprek zijn we meteen gaan schuiven met de meubels en zelfs met onze oude spulletjes voelde het al meteen stukken beter. Nu kunnen we rustig op zoek gaan naar kleuren en verdere inrichting van ons huis. Marloes heeft ons goed geholpen de volgende stap te zetten en te durven kiezen. Ze was erg enthousiast en behulpzaam en heeft goed geluisterd  naar ons verhaal. Ze neemt een vrolijke energie mee het huis in en helpt je op weg met haar professionele blik."

Heb jij net als Bart en Sharon ook hulp nodig bij je interieur? Maak dan hieronder een afspraak voor een gratis intake gesprek en hopelijk tot gauw!

Gratis intake