• Home
  • Blog
  • Waar slaapt jouw bed? Styling tips voor slaapkamers
blog waar slaapt jou bed
Geplaatst op 2 oktober 2019

Waar slaapt jouw bed? Styling tips voor slaapkamers.

Heerlijk dat het zo snel weer donker is s’avonds. Pantoffeltjes aan, en lekker vroeg onder de wol. Wist je dat we ruim 32 jaar van ons leven in de slaapkamer doorbrengen? Dan mogen we er ook wel wat aandacht aan besteden toch? De slaapkamer is vaak een vergeten kamertje in ons huis. Wie wil er nou niet in een mooi en fris opgemaakt bedje stappen in heerlijk sfeervolle slaapkamer.

Het bed

Start bij je bed, deze moet uiteraard heerlijk liggen, maar met heerlijk fris beddengoed kun je enorm variëren. Kies je voor fris, wit katoen of een mooie print of een glanzend satijn in een prachtige kleur. En koop een paar extra mooie kussens en een warme plaid.

Wanden en raambekleding

Maar uiteraard kun je ook kiezen voor kleur op de wanden. Hou je van donker slapen kies dan voor een donkere tint. En kies dan ook voor verduisterende raambekleding.  Slaap je liever in een lichte kamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een lichte frisse kleur en mooie licht doorlatende linnen gordijnen. Zorg vooral dat de kleuren rust uitstralen.

De slaapkamervloer

Ook de vloer is een echte eyecatcher. Tegenwoordig zie je veel harde vloeren op de boven verdieping. Deze voelen vaak koud en kil aan. Leg een mooi vloerkleed naast je bed maar zorg wel dat deze een beetje vastligt zodat je er niet over valt of uit glijdt.
Maak ergens een plekje om je kleding op te hangen of op te leggen, dit kan een klein zitje of een mooi kledingrek zijn.

Een kleine slaapkamer 

Heb je een kleine slaapkamer ga dan met kastjes aan de wand werken en niet op de vloer. Hierdoor hou je meer vloerruimte en lijkt de kamer optisch groter. Om de slaapkamer groter te laten lijken kun je ook spiegels gebruiken. Deze zorgen voor meer diepte en vergroten de kamer optisch. Opbergruimte kun je ook creëren boven je bed. Schilder de planken of kastjes met de wand mee. Heb je ruimte onder je bed? Maak hier dan gebruik van om dingen in op te bergen.

Vergeet niet te zorgen voor sfeervolle warme verlichting! Deze kan ook aan de wand boven je bed zodat deze makkelijk te bedienen is. Lees je graag in bed? Pas hier dan de verlichting op aan, zodat deze functioneel is.
Zorg in je slaapkamer voor voldoende ventilatie en zuurstof. Ook hier kun je mooie planten neerzetten. Maak het persoonlijk. Zorg dat alles goed op opgeruimd kan worden in bakken kasten en andere mooie opbergsystemen.

Want uit eindelijk willen we allemaal die welverdiende rust!

Recensie van Lian Nijhuis naar aanleiding van een  brainstormsessie bij haar thuis.

 Samen met Marloes een brainstorm gehad voor de kamer van ons zoontje (4) en onze eigen slaapkamer. Naar aanleiding van mijn Pinterestbord kwam Marloes gelijk met een aantal ideeën, die aansloten bij mijn wensen. Ze denkt echt met je mee en heeft concrete ideeën waardoor ik nu echt aan de slag kan.

Ook super handig dat zij allerlei leuke lampen, kleden, krukjes etc wist te vinden in verschillende webshops. Ik hoefde ze alleen nog maar te bestellen, zo handig!

 Kan ik je net als Lianne helpen bij het inrichten van je slaapkamer, plan dan samen met mij een brainstormsessie in.