Trapje op, trapje af
Geplaatst op 25 november 2020

Trapje op, trapje af

Trapje op, trapje af... 😅 Hoe vaak beklim jij de trap in huis? Waarschijnlijk vaak genoeg, dus mag deze even goed leuk zijn om naar te kijken! In een brainstormsessie vroeg een klant mij onlangs voor advies voor het stylen van de trap. Iets waar ik zelf ook mee geworsteld heb.

Ik wilde onze trap meer laten passen bij het interieur, en het mocht best een blikvanger zijn! De eerste stap was de boel kaal maken. Onze trap is meer dan een eeuw oud en moest met zorg behandeld worden. Dag zwart tapijt en 120 jaar aan tapijtlijm. Hallo zweet en frustratie, liters cola en een waaier aan plamuurmessen (zie youtube voor de colatruc!). Maar dan heb je ook wat. Prachtige kale houten traptreden, passend bij de stijl van ons huis. En onwijs onderhoudsvrij vergeleken met het effen zwarte tapijt waar je alles op zag. We waren er echter nog niet, want wat te doen met de stootborden, de zijkanten, de leuning en het trappengat? Ik deed inspiratie op met Pinterest. En kwam uit bij iets met de kleuren roze en geel, in combinatie met een gestreept behang. Zie bijgaande foto voor het resultaat. Wat vinden jullie ervan?

Het stel wat ik onlangs mocht helpen met hun trap koos naar aanleiding van onze brainstormsessie voor een trapbekleding van pvc met houtlook, passend bij de vloer in de hal. Voor de leuning en de spijlen werd gekozen voor matzwart. Dit om aan te sluiten bij de zwarte stalen deuren die ze al in de gang hebben. Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te hard en streng wordt, zullen de muren zowel in het trapgat als in de hal geschilderd worden in de kleur Cotton van Vt Wonen, een zachte rozige zandkleur. Met deze combinatie van stoer en warm wordt er een mooi contrast gecreëerd.

Hoe ziet jouw trap eruit? Is deze geschilderd of gestoffeerd? Heb je misschien een stalen trap? En ben je er tevreden over? Misschien droom je wel, net als ik deed, van een andere look. Een wollen loper, een bekleding met linoleum, een kleuraccent op de muur… er is zoveel mogelijk! Naast mooi mag het ook praktisch zijn. Ga je voor onderhoudsvrij of houd je van af en toe een frisse schilderbeurt? Er is voor ieder wat wils, en de vraag is wat bij jou en je huis past. Mocht je er niet uitkomen, dan help ik je graag!