Mijn haat-liefde verhouding met kerstversiering
Geplaatst op 16 december 2020

Mijn haat-liefde verhouding met kerstversiering

Ik hou heel erg van kerst. Van de gezelligheid, de borrels, de etentjes... Hoe anders is het dit jaar met een kerst in lockdown?! Vijf weken thuis, ik vind het wel een ding. Maar het is ook vakantie, en in de vakantie zijn we relaxed en hebben we de tijd. Heerlijk! Maar de kerstversiering? Daar heb ik echt een haat-liefde verhouding mee.

Dozen vol versiering

Ik kan het nooit bij alleen de kerstboom laten. Das toch eigenlijk net niks. Nee, het hele huis moet omgetoverd worden. Het halve interieur inclusief de planten moeten verkassen om plaats te maken voor alle kerstdecoratie. Die je dan eerst uit de opslag moet trekken...
…Waarbij je je elk jaar weer moet worstelen door alle dozen vol versiering, waarvan er minstens 3 zijn gevuld met kerstspullen die ook dít jaar niet aan de kersttrend voldoen, maar waar je geen afscheid van kunt nemen (want ‘stel dat...’).
...Waarbij je je hoofd breekt over in welke van die dozen je vorig jaar dat unieke keramieken kerstboompje hebt gestopt. Een onmisbaar kringloopgelukje wat vorig jaar direct in de opslag is beland en nog niet eens te kans heeft gehad om in mijn huis te schitteren (dit klinkt als materiaal voor een kerstsprookje by the way). Dus dan baal ik al enorm. Je krijgt er zo’n rotzooi van.

Schone lei

En het ergste is… het moet er ook allemaal weer uit! Na de kerst ben ik ontzettend klaar met alle kerstpracht en wil ik met schone lei beginnen. Hoe vroeg de lente ook begint, ik ben ‘m altijd voor met mijn premature voorjaarsopruimwoede en veranderdrang. Dus daar gaat mijn vakantie. Mijn boekje, mijn borrel, mijn rust, mijn tijd voor spelletjes met de kinderen. Kerstversieringstress en -ergernis staat (in tegenstelling tot de coronacrisis) dan wel niet in de top-10 van grootste wereldproblemen (ook niet in de top-10.000), maar misschien wel herkenbaar voor jullie?

Het voorjaar in 

In het kader van ‘elk nadeel heb se voordeel’: Ik ga het voorjaar in met een fris huis en heb dan wél tijd voor ontspannende activiteiten. Ik geniet van opkomende tulpen, hyacinten en andere voorjaarsbloeiers, van dagen die steeds langer licht zijn en van het -zonder dikke jas- naar buiten gaan. Hier krijg ik lekker veel energie van! En die energie heb ik ook wel nodig, want de lente is veruit jullie favoriete verbouwseizoen! Heb jij hulp nodig met je voorjaarshuis, verbouwing of nieuwbouwplannen? Neem dan contact met me op.