Kleuradvies in huis
Geplaatst op 4 december 2019

Kleuradvies in huis.

Binnenkort breekt de feestelijk maand December aan. Hopelijk ben je dan gezegend met een aantal vrije dagen of zelfs 1 of 2 weken. Een goed moment om in deze weken lekker aan de slag te gaan met het schilderen van enkele muren. Of gezellig wat voorwerk alvast te doen, zodat je na de kerstboom het jaar met een fris ‘nieuw’ interieur in gaat. Vaak kijk je na het verwijderen van de kerstboom met een soort nieuwe frisse blik en heb je behoefte aan een frisse wind door je huis (We willen eigenlijk gewoon weer heel snel lente).

Door het opnieuw schilderen van je muren of enkele accentwanden creëer je al snel een compleet andere sfeer in huis. Uiteraard kun je eerst volop inspiratie op doen via Pinterest of via woonmagazines. Bekijk hier mijn Pinterestbord Color inspiration. https://nl.pinterest.com/roodbosch/color-inspiration/

Kijk hierin vooral naar mooie kleuren combinaties en denk nog niet gelijk na over waar je welke kleur zou willen gebruiken. Verzamel zoveel mogelijk (samen) en kijk dan naar het totaal overzicht. Welke kleuren springen er echt uit en komen telkens terug? Denk hierbij ook eens aan behang! Maak een mooie accentwand met een print. Of een mooi fotobehang.

Maar dan reist de vraag…. Hoe ga ik deze kleuren toepassen in mijn interieur?

Neem stalen mee en bekijk deze bij daglicht maar ook in de avond. Plak ze tijdelijk op de muur op een donkere en een lichte plek in je huis. Of koop een Flexa kleurentester en zet er een aantal vlakken mee op de muur. Daglicht doet zoveel met een kleur (noorderlicht of zuiderlicht is nogal een verschil). Kijk ook goed wat de kleur bij de vloer doet! Ik krijg heel vaak een appje met de vraag, staat deze kleur mooi op onze wand? En dan krijg ik een foto met een staaltje te zien. Dit is echter niet vanaf een foto uit te zoeken. In elk licht en bij elke vloer kleurt de kleur anders. Ook zijn de meeste stalen gemaakt met drukinkt en erg klein. Neem rustig de tijd om hierover een beslissing te maken. En kom je er niet uit? Bel me dan voor een kleuradvies! Heb je geen zin om zelf dit klusje op te pakken , schakel dan nu juist de winterschilder in.

Het is weer tijd voor de winterschilder. De winter is hét moment om uw binnen schilderwerk te laten doen. Ze kunnen de werkzaamheden snel en geheel naar uw wensen en eisen uitvoeren. Bij Bonke https://www.bonke.nl/onze-diensten/winterschilder/  ontvang je van mij een gratis kleuradvies (Bij akkoord offerte).

 (bron foto: Annabel Jeuring)

Kan ik jou helpen met kleuren in jouw interieur? Neem dan contact met mij op om een afspraak te maken.