roodbosch kerst en oud & nieuw
Geplaatst op 11 december 2019

Kerst en oud & nieuw.

Er zijn mensen die werkelijk niet kunnen wachten en elk jaar aftellen tot de kerstboom weer gezet kan worden en de oliebollen weer in het vet mogen.

Zelf vind ik het ook een hele gezellige tijd. Maar bij mij staat de boom meestal maar een week. En dit jaar ben ik benieuwd of die dat überhaupt haalt met een kitten in huis …

Het optuigen vind ik het leukst! Elk jaar is het weer een verassing wat er uit de dozen van zolder komt. En ik schaf elk jaar wel iets kleins erbij aan. Zo dit jaar een paar tijgerkoppen😉 We zetten meestal 3 bomen, 1 grote en 2 kleinere. De kleinere richten de kinderen in, met hun eigen kerstspullen. De grote wordt dit jaar met oud roze, goud en tijgers. En verder hangen we grote sterren op in huis en brand ik voor het hele jaar bijna al mijn kaarsen op. Er wordt een enorm doek opgehangen met een kerstboom erop achter de bank.

En dan is het genieten…

Na de kerst begint het alweer te kriebelen, onze kerstversiering haalt meestal oud en nieuw niet. Want na de kerst is de langste dag van het jaar geweest en begint het stiekem al weer iets eerder licht te worden. Zijn er weer tulpen hyacinten krokussen en andere voorjaarsbloeiers te koop.

Dus ja ik verlang naar die kerst!!!

Want dan tel ik daarna heerlijk af voor de lente.