blog kantoor frisse wind
Geplaatst op 26 september 2019

Kantoor frisse wind!

Is jouw kantoor saai en onpersoonlijk mist het sfeer en straalt het niet uit waar jij als bedrijf voor staat. Hoe richt je een kantoor sfeervol in en uiteraard ook efficiënt?

Kleur
Begin bijv. bij je logo hieruit kun je en hoop inspiratie halen om misschien wat kleur toe te voegen in je kantoor. Denk hierbij ook aan de emotie die de kleuren op roepen. Wie bezoeken je kantoor en wat wil je dat ze er aan treffen. Een warm huiselijk welkom, of juist een professionele zakelijke interieur in grijs en blauwtinten. (Van grijs beige en wit worden de meeste mensen een beetje droevig). Zorg voor een goede kleurbalans. Je kunt kleur uiteraard ook toepassen in je meubilair. Of accessoires in prints, kleur en verschillende stof structuren. Geel staat voor een optimistisch, energiek en verfrissend gevoel. Voor meer efficiëntie en concentratie kies je de kleur groen of blauw. Rood kies je wanneer je de aandacht wilt trekken en gedrevenheid wilt inspireren

Planten
Groen bevordert de concentratie en geeft sfeer aan deze ruimte.Denk hierbij aan planten, deze werken kalmerend, zuiveren de lucht, ze zorgen voor zuurstof en zorgen voor minder stress. Je kantoor wordt gezelliger en je kunt er beter door werken. Een mooie groene plant op je bureau doet al wonderen! Of hang eens wat planten voor het raam.Zet 1 grote plant bij de entree. Ze zijn ook nog eens goed voor de akoestiek, ze dempen het geluid.

Durf
Maak een statement. Doe iets persoonlijks. Laat een kunstwerk maken. Doe iets persoonlijks wat past bij het imago van je bedrijf. Of maak met je personeel gezamenlijk een groot moodboard over elkaar. Wie ben je, wat doe je, maak hiervan een persoonlijke wand. Of werk gezamenlijk aan een mooi kunstproject. Probeer buiten de kaders te denken. Wees creatief!

Functie 
Niet geheel belangrijk, denk in functie. Hoeveel werk en opbergruimte heb je nodig. Mag deze opbergruimte in het zicht? Uiteraard kan deze opbergruimte een mooie kast zijn met planten erop. Wat wil je voor je klant bij binnenkomst. Lekker zitten, koffie, jas ophangen, info over het bedrijf etc. Maak van je entree een gezellig zitje, een kleedje erbij om de vloer op te leuken. En ten slotte mix en match met je verlichting. Denk na over sfeer verlichting i.p.v. de standaard tl bakken.Wandlampen, tafellampen en hanglampen kunnen ook enorm veel sfeer geven en een echte eyecatcher zijn.

Accessoires zoals kleden, vazen met verse bloemen, kussens en bijzettafeltjes kunnen er toe bij dragen  je een warm en huiselijk gevoel te geven.

Maar zorg uiteraard ook persoonlijke aandacht! Want wie wil er nou niet gezien worden.

Vraag een brainstormsessie aan voor je bedrijf en ik help je graag verder om te kijken hoe we jullie kantoor een thuis kunnen maken voor je klanten!