Ik ben creatief
Geplaatst op 15 juni 2021

Ik ben creatief

Ik vind het altijd maar een vaag begrip. Creatief in de zin van? Ik teken, ik creëer en ontwerp, mijn hoofd maakt overuren met ideeën.

 

Maar ik ben bij voorbeeld niet heel creatief met teken programma’s op de computer. Ik mis daar een stukje geduld en vind het te technisch. Dat is wel echt voor mij  wel een ding. Ik zet liever gelijk mijn potlood op papier, dat gaat een stuk sneller. Ook zie ik meer beelden voor me en vind ik de tekenprogramma’s te perfect en onpersoonlijk. Voor mijn gevoel klopt het dan niet. Stiekem wil ik het wel heel leuk vinden en heel goed kunnen om het me wel eigen en persoonlijk te maken. Als ik voor opdrachten toch een gelikte 3D nodig heb schakel ik daarvoor iemand in daar heel gedreven in is en dat ook echt leuk vindt.

Maar als ik mijn kinderen kijk, die gaan zonder blikken of blozen achter mijn tekenprogramma zitten en snappen het gelijk. Misschien ben ik niet van de juiste generatie…..nee ik voel me niet oud Ik zie ze toch ook liever gewoon lekker spelen , fantaseren en op papier tekenen. Dingen met hun handen creëren, kliederen op ramen etc.

Als ik niet met die teken programma’s overweg kan dan ben ik toch niet per definitie niet creatief?! Iedereen is creatief , ieder met zijn eigen specialisatie. Het zit voor mij heel erg in het bedenken van oplossingen. Ieder zijn vak toch en doen waar je blij van wordt!