• Home
  • Blog
  • Hoe pas je kleur toe in je huis?
Hoe pas je kleur toe in je huis?
Geplaatst op 11 juli 2019

Hoe pas je kleur toe in je huis?

Foto verbonden met tekst rechts

Ik ben dol op kleur, prints en contrasten in materialen, dat zal jullie niet ontgaan zijn. Ik haal mijn inspiratie dus dan ook overal vandaan. Als ik s’avonds in bed lig en naar mijn stapel verzamelde kleding kijk die op een stoel is beland (ook ik heb zooi ) zie ik daar de meest fantastische kleuren combi.

Of er staat een container op straat ( ik moet er altijd even stiekem in kijken) waar allerlei “afval” in ligt en ik zie een geweldige materialen combi. Maar dan, hoe wat en waar pas je het toe? Zo vind ik al jaren lang fluor kleuren geweldig (wel als accent dan ). En rood met roze, groen en oker. En betrap ik me zelf op dat eigenlijk mijn hele huis hier al van vol geslipt is.(in accessoires)

Maar….. nu heb ik eindelijk het eens toegepast in mijn gang op de muren!
Ja want hoe wat en waar pas je het toe?

Houdt rekening met daglicht. Waar komt de zon op waar gaat hij onder. Welke functies heb ik in de ruimte en past de kleur daar goed bij bv een kamer waar je voornamelijk tot rust wil komen, kies daar ook voor een kleur waarmee je tot rust komt. Wat voorn sfeer roept de kleur op.

Past de kleur bij de rest van het huis, je vloer, raambekleding etc. Ga je voor fris, warm, stijlvol, beschermend, zakelijk, natuurlijk of kies je voor een tijdloze basis. En zoek je je kleur in accessoires die je snel kunt aanpassen aan jou behoefte en emotie. Iedereen kijkt verschillend naar kleur, iedereen heeft ook zijn eigen emotie bij kleur.

Oranje is een kleur die het bijv. in de Nederlandse huiskamer niet zo goed doet. Omdat we er allemaal een associatie bij hebben (voetbal, Holland, koningsdag etc. )Terwijl deze kleur in allerlei nuances is en ook zorgt voor vreugde, inspiratie en warmte.

Net zoals zwart (is eigenlijk geen kleur), deze vinden mensen vaak te sober, te donker. Maar ook dit kan zorgen voor een mooi contrast, elegant, en tijdloos en deze “kleur” kan je omarmen.

Daarom vind ik mijn beroep zo leuk! Voor mij geen dag zonder kleur,  geen dag zonder inspiratie, geen dag zonder mensen en hun verhalen en associaties met en over kleur!

Wil je ook meer kleur in je huis maar je weet niet hoe je dit moet toepassen. En kijken wat kleur voor jou huis kan doen? Maak dan een afspraak voor een inspiratie sessie van Roodbosch aan huis.

Kan ik je helpen met jouw kleuren? Plan een brainstormsessie