• Home
  • Blog
  • Hij komt hij komt de lieve goede Sint, Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij
Hij komt hij komt de lieve goede Sint,  Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij
Geplaatst op 20 november 2019
Foto verbonden met tekst rechts

Hij komt hij komt de lieve goede Sint,

Wat brengt hij jou, wat brengt hij mij

 In elk geval bergen met speelgoed mocht je in het bezit zijn van kinderen. Waar laat je alles? Begin nu al met opruimen van speelgoed waar ze niet meer naar om kijken…om alle schoencadeautjes en pakjesavond aan te kunnen.

Elke ouder kent wel de irritatie van rondslingerend speelgoed. Autootjes die door het hele huis liggen, barbiepoppen die je op de gekste plekken tegenkomt en het allerergste: legoblokjes. Vooral na de feestdagen, wanneer er weer een nieuwe lading bij komt. Liggen de kids lekker in bed, kun jij beginnen met opruimen.

De kinderen mogen lekker spelen natuurlijk, maar daarna wil je het liefst dat het huis netjes opgeruimd is zodat jij kunt genieten van een rustige avond. Om te voorkomen dat je elke dag weer struikelt over het speelgoed, kun je het speelgoed netjes opbergen in een handige speelgoedopberger. Bij een speelgoedopberger denken we al snel aan een kist of een mand. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige mogelijkheden om je speelgoed op te bergen in de woonkamer.  Stoffen opbergtassen zijn namelijk ook hartstikke leuk! Tassen met een leuk kleurtje of printje passend bij je interieur. Zet een paar tassen met verschillende printjes bij elkaar in de woonkamer en stop daar al het speelgoed in. Niemand die nog last heeft van rondslingerend speelgoed, en de tassen staan ook nog eens heel erg gezellig in de woonkamer. Je kunt ze ook ophangen aan leuke haken aan de wand.

Heb je ruimte achter of onder de bank? Berg het speelgoed op in verrijdbare bakken met deksel, zodat ze na het spelen uit het zicht zijn. Beplak deze (houten) bakken met leuk behang of schilder deze bakken in een mooie kleur. De Besta kast van Ikea is daarnaast een mooie budget oplossing, hierin kun je veel speelgoed kwijt maar deze kun je ook gebruiken als speelplek of als bankje. Leg er een paar leuke kussens op, zo heb je ook nog een extra zit plek. En zet er passende bakken bij, zodat als de kast leeg is het bijvoorbeeld als poppenhuis of als lego racebaan kan dienen. Wil je decoratief opbergen? Verzamel oude koffers. Oude koffers zijn ook nog eens erg fraai in je woonkamer. Maak een mooie stapel.

Kan ik je helpen om mooie oplossingen te bedenken voor jouw woonkamer of kinderkamer? Neem dan contact met me op voor een brainstormsessie.

 (bron van de foto van de Ikea Besta Kast: Hans Mossel Vt Wonen sept 2016)