• Home
  • Blog
  • Een kleine slaapkamer slim inrichten hoeft niet moeilijk te zijn
Een kleine slaapkamer slim inrichten hoeft niet moeilijk te zijn
Geplaatst op 29 april 2019

Een kleine slaapkamer slim inrichten hoeft niet moeilijk te zijn

(Advertorial)

Foto verbonden met tekst rechts

Brr, een net iets te kleine slaapkamer inrichten is al voor veel mensen een probleem geweest. Waar laat je al je spullen zoals boeken, kleren en schoenen? En hoe laat je het er gezellig uitzien? Dilemma’s… Goed nieuws: het hoeft echt niet moeilijk te zijn!

Boven, op en onder
Het efficiënt gebruikmaken van de ruimte die je hebt is natuurlijk van groot belang. Gebruik dan ook alle beschikbare ruimte optimaal en denk over iedere vierkante centimeter na. Bouw een kledingkast om je deur met daaronder een bureau. Een trappetje om bij de bovenste kasten te komen en klaar!

Zie je dit nog niet helemaal zitten? Dan kun je altijd nog voor de multifunctionele hoogslaper gaan. Bij een hoogslaper is er voldoende ruimte onder het bed om een kast/bureau te plaatsen. Zo gebruik je de vierkante meters dubbel!

Slim opbergen
Tegenwoordig bestaan er allerlei slimme manieren om zaken als je beddengoed, kleding of schoenen op te bergen. Onze favoriet: de bedkast. Hoewel het er uit ziet als een gewoon bed, heb je zeeën van ruimte onder het bed om spullen op te ruimen. Handig!

Schijn bedriegt!
Het gebruik maken van veel spiegels zorgt ervoor dat de slaapkamer groter aanvoelt. Het is natuurlijk niet handig om een grote spiegel aan de muur te hangen bij het efficiënt inrichten van je slaapkamer. Hang de spiegels daarom op plekken die je anders nergens voor gebruikt. Kastdeuren zijn een ideale plek voor spiegels.

Het gebruikmaken van lichte kleuren creëert ook een ruimere look. Als je dan toch een kleine ruimte hebt, kun je hem het best zo groot mogelijk laten lijken toch ;-)

Doorkijk
Zorg ervoor dat je maximale doorkijk in je slaapkamer hebt als je de deur binnenstapt. De all-time slaapkamerfavoriet met betrekking tot gordijnen op maat zijn natuurlijk rolgordijnen op maat. Met rolgordijnen heb je maximale doorkijk maar kun je het toch lekker donker maken ’s nachts. Een andere optie is het top down bottom up plissegordijn. Zorg wel dat je de verduisterende uitvoering hebt zodat je niet gewekt wordt bij de eerste zonnestralen van de dag!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? Bezoek voor meer slaapkamer ideeen woonbeurzen!