Woonkamer
Geplaatst op 29 juli 2019

Duurzaamheid.

Iedereen vraagt tegenwoordig naar duurzame oplossingen voor zijn huis.

Of het nu gaat om de vloer, verf of de inrichting. Duurzaamheid is een hot item. Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder duurzaam?

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Het zit in hergebruik, afval storten, minder brandstoffen gebruiken, groene daken.etc.  .

Kortom je bewuster zijn wat wij met zijn allen doen op deze aarde zodat onze kinderen en kleinkinderen, de dieren en de natuur verder kunnen. Ik vind het een goede zaak!

Er zijn aannemers die ecologisch bouwen zoals https://daanooms.nl/kalk-leem

Bij duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik. Maar ook over: gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers; een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie.

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen,

Voor de inrichting van je huis worden er steeds meer fantastische duurzame produkten ontwikkeld, denk daarbij aan vloeren, meubilair en  verlichting of Fauteuils van recyclede pet flessen.

Gebruik natuurlijke materialen. Gebruik water gedragen verf van natuurlijke grondstoffen. Meubels en verlichting van gerecycled materiaal denk hierbij aan karton, papier, bamboe. Bijvoorbeeld:

https://www.waybasics.com/       
https://cartecolori.nl/       
https://studioperspective.nl/design-verlichting/hanglampen/

En ga hergebruiken, dus op naar de kringloop. Ga ruilen, of zet het op gratis af te halen zodat het niet bij het afval terecht komt. Wil je meer info of samen jouw woning duurzaam inrichten, ik denk hierover graag met je mee.

Maak hier vrijblijvend een afspraak om kennis te maken