blog akoestiek voor woningen
Geplaatst op 16 oktober 2019

Akoestiek voor woningen

Een huis waarin geluid nagalmt is erg vervelend. In deze blog geef ik tips over hoe je dit makkelijk op kan lossen.

Wat is akoestiek eigenlijk?

Geluid dat veroorzaakt wordt reist altijd door de lucht. Dus ook in jouw woning of kantoor, beter bekend als een galm of echo. Het is aan producten (vloer, wand, raambekleding, meubilair) in de ruimte om ervoor te zorgen dat het geluid niet blijft doorgalmen, maar wordt opgenomen.

Meestal is dit in de woonkamer makkelijk op te lossen door producten op de vloer. Denk hierbij aan een vloerkleed, maar ook het plaatsen van meubilair die het geluid absorberen. Kussens, plaids maar ook planten absorberen geluid. Zet ze neer of hang ze op. Raambekleding is ook een goede optie. Deze hebben allemaal effect op de demping. Denk bij raambekleding aan mooie gordijnen (ook nog eens warm en sfeervol) of aan Duettes (ook wel dupligordijnen genoemd, deze zorgen voor meer isolatie) met honinggraadstructuur. Deze hebben een dubbele laag en houden ook nog eens de geluiden van buiten ook buiten.

Dat je op kantoor het gevoel hebt dat er 10 mensen tegelijk aan het bellen zijn in plaats van 4 kan ook erg vervelend zijn. In mijn volgende blog ga ik het hebben over de akoestiek voor bedrijven.

Wil je meer weten over akoestiek of over hoe je dit het beste kan oplossen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.