• Home
  • Blog
  • 5 tips voor het inrichten van een nieuwbouwwoning
5 tips voor het inrichten van een nieuwbouwwoning
Geplaatst op 27 november 2019

5 tips voor het inrichten van een nieuwbouwwoning.

Wat als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht waar overal nog over nagedacht moet worden. Waar begin je?
Zo was ik laatst uitgenodigd bij Sisi en Tom die er bij de keukenboer niet uit kwamen. De opstelling was niet zozeer het probleem, maar de materiaalkeuze. Ik vroeg aan hen of ze al een vloer hadden uitgezocht… Het antwoord was nee.

  • Tip 1: Begin bij de basis, dat is je vloer. Van daaruit kun je ook het materiaal voor je keuken bepalen.
  • Tip 2: Bepaal waar de keuken komt en maak een materiaalkeuze. Dit geld eveneens voor de badkamer en toilet.
  • Tip 3: Verlichting en contactdozen. Wel handig om hiervoor een plattegrond te laten tekenen met de opstelling. Waar heb je verlichting nodig?
  • Tip 4: Wandafwerking en plafond en kozijnen.
  • Tip 5: Raambekleding. Heb je inkijk, waar komt de zon op etc. Denk hierbij aan functie, licht inval en materiaalkeuze.

Nu heb je een goede basis! En dan begint het inrichten en shoppen voor de rest van het huis. Vergeet niet om overal waar je naartoe gaat stalen mee te nemen. Met Tom en Sisi ging ik n.a.v. de intake, de vloeren en de keuken uitzoeken op locatie in een brainstormsessie. Hun reactie n.a.v. de intake:

“Hartelijk dank dat je zo snel langs kon komen voor een eerste gesprek. We hebben je bezoek als zeer positief ervaren. Leuk hoe je ons kleuren hebt laten ervaren en ook leuk hoe je met name op zoek bent gegaan naar onze smaak en met ons de industriële hoek in bent gegaan. De tip om met de vloer te beginnen hebben we ter harte genomen. De stalen nemen we zaterdag mee naar Keuken Totaal.”

Afgelopen zaterdag is alles uitgezocht met deskundige hulp van Christiaan van Keuken Totaal. De tegelvloer hebben ze op mijn aanraden uitgezocht bij Niek van Tegelhuys Twenthe.

Mocht je net als Sisi en Tom er niet uit komen? Ik help je graag met een goed doordacht interieurplan of een brainstormsessie.